Kennis
Tips & trucs

De 10 beste boeken over financiën 2024

Warren Buffets beste vriend Charlie Munger zei ooit dat hij “geen slim persoon kent die niet de hele tijd leest – absoluut niemand”. En als een van de grootste beleggers dat zegt, dan moet er wel iets van waar zijn. Als je een geweldige belegger wilt worden, kun je niet om regelmatig lezen heen. Daarom presenteren we vandaag een selectie van de 10 beste boeken voor beleggers en degenen die dat willen worden.

Heb jij een boekentip? Laat dan een reactie achter.

1 “Intelligent beleggen” door Benjamin Graham

Zijn boek wordt door sommige beleggers beschouwd als de “bijbel van het beleggen”. Benjamin Graham wordt beschouwd als de vader van de “value investing” strategie en zijn boek “The Intelligent Investor” heeft normen en regels opgesteld die vandaag de dag nog steeds geldig zijn. De beroemdste leerling van Graham’s lessen is Warren E. Buffet, die wordt beschouwd als de meest succesvolle belegger ter wereld. In “Intelligent Investing” leer je niet hoe je individuele aandelen moet analyseren, maar leer je geteste en uitvoerbare benaderingen voor de lange termijn die bijna elke belegger voor zichzelf kan gebruiken.

Link naar het boek

  1. “De principes van succes” door Ray Dalio

De NEW YORK TIMES bestseller “The Principles of Success” van Ray Dalio is de nieuwe must-read voor beleggers die nog twijfelen over hun beleggingsstrategieën. Voor het eerst geeft de succesvolle hedgefondsmanager diepe inzichten in zijn wereld – achter de schermen van zijn hermetisch afgesloten bedrijf Bridgewater Associat

Related articles