Converteerbare obligaties: investeer in groei

Een converteerbare obligatie wordt vaak gebruikt wanneer de waardering van een bedrijf onzeker is of nog moet worden bepaald. Net als een traditionele obligatie bouwt het jaarlijkse rente op, maar in plaats van een vaste terugbetaling wordt het doorgaans omgezet in aandelen met korting zodra een vooraf gedefinieerde conversiegebeurtenis plaatsvindt.

Belangrijke kenmerken van converteerbare obligaties

  • Aandeleninstrument: Ontworpen om omgezet te worden in aandelen in plaats van een vaste inkomensinvestering te blijven.
  • Beleggerscompensatie: Beleggers ontvangen rente als vergoeding voor de periode dat hun kapitaal is geïnvesteerd.
  • Conversiegebeurtenissen: Kunnen verplicht zijn (automatisch geactiveerd) of optioneel (keuze van de belegger). Raadpleeg het KIIS (Key Investment Information Sheet) van de financieringsronde voor meer informatie.
  • Conversie van het hoofdbedrag: Alleen het oorspronkelijke hoofdbedrag, en niet de samengestelde rente, wordt bij conversie omgezet in aandelen.
  • Terugbetaling bij afloop: Als er geen conversie plaatsvindt, worden het hoofdbedrag en de opgebouwde rente terugbetaald aan de beleggers.

Succesvolle converteerbare obligaties bij Invesdor

Singa moderniseert het laatste analoge bastion van de entertainmentindustrie door de eerste écht digitale streamingdienst voor karaoke te bouwen. Sinds 2015 is Singa uitgebreid naar 10 landen en gegroeid tot een team van 30 medewerkers.

Met de converteerbare obligatie stelt Singa investeerders in staat te profiteren van de volgende kapitaalverhoging, beursgang of verkoop van het bedrijf met een korting van 20% op de aandelenprijs. Gedurende de looptijd van 34 maanden ontvangen investeerders jaarlijks 10% rente.


 

Beets & Roots legt 2021 ein Partizipationsrecht auf

FAQ: Converteerbare obligaties

De conversievoordelen van converteerbare obligaties kunnen worden gereguleerd via twee conversiemechanismen: een verlaagde aandelenprijs of een vooraf bepaald aantal aandelen. De uitgevende instelling bepaalt welk mechanisme van toepassing is in de contractuele voorwaarden van de obligatie.

  • Verlaagde aandelenprijs: De uitgevende instelling kan een korting aanbieden op de aandelenprijs waarop de obligatiehouder recht heeft bij conversie van de obligatie (bijv. 25% korting op de aandelenprijs op het moment van conversie).

  • Vooraf bepaald aantal aandelen: Een ander mechanisme dat de uitgevende instelling kan gebruiken, is om de obligatiehouder een vooraf bepaald aantal aandelen per obligatie toe te kennen bij conversie (bijv. elke obligatie wordt omgezet in 10 aandelen).

Ja. Omdat converteerbare obligaties effecten zijn, zijn ze in principe overdraagbaar. Echter, de converteerbare obligaties zijn momenteel niet verhandelbaar op een beurs en er is op dit moment geen liquide secundaire markt.

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

John van der Kooi

John van der Kooi

NL | EN