Kies hoe u onze website wilt gebruiken:

Cookies helpen uw website-ervaring te verbeteren en veilige services te bieden. Sommige cookies zijn essentieel voor beveiliging en inlogfunctionaliteiten, andere zorgen voor eenvoudiger gebruik en goede ondersteuning. U kunt uw beslissing op ieder gewenst moment herzien.

Holland Greentech

Nederlands
Vaste rente
Duurzaamheid
Groeiende markt
SDGs

Ondersteunen van Afrikaanse boeren in duurzame landbouw


Marketing content

Waarom investeren in Holland Greentech?

Belangrijke SDG-impact in 10 Afrikaanse landen: Tegen 2028 heeft Holland Greentech de inkomsten van 18.000 boeren verhoogd, meer dan 5.500 banen gecreëerd en bijgedragen aan de productie van 150 miljoen kilo groenten om meer dan 5 miljoen mensen te voeden. Daarnaast zijn er tegen die tijd 60.000 kleine boeren opgeleid, waaronder 20.000 vrouwen. 

Het trainen van Afrikaanse boeren in klimaatslimme landbouw: Holland Greentech laat zien hoe water, energie, meststoffen en afval op een efficiënte manier kunnen worden ingezet, terwijl het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt verminderd. Daarnaast deelt HGT kennis over efficiëntere productie.

Omzetgroei door een groot marktpotentieel: In 2023 behaalde Holland Greentech een omzet van €3,9 miljoen met een nettowinst van 5%. Het doel is om deze omzet te laten groeien naar €19,2 miljoen met een nettowinst van 8% in 2028. Een belangrijke driver is de voorspelde groei (o.a. door de Wereldbank) van de Afrikaanse bevolking van 18% in de komende vier jaar en een groei van 10% van de middenklasse. 

Sterk team met lokale expertise: Met 100 lokale medewerkers verspreid over Afrika bouwt Holland Greentech persoonlijke relaties op met klanten.

Partnerships met marktleiders: Holland Greentech werkt samen met toonaangevende leveranciers zoals Rijk Zwaan, Koppert en Rivulis om hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen aan telers te leveren, wat zorgt voor een sterke marktpositie.

Norbert van der Straaten, CEO

“Holland Greentech is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in 10 Afrikaanse landen, waar we oplossingen bieden voor een duurzame groenteproductie. Ons succes wordt gedreven door lokale teams met diepgaande marktkennis, waardoor we in staat zijn om in de behoeften van boeren te voorzien en in te spelen op de unieke uitdagingen van Afrika. Deze financiering stelt ons in staat om onze activiteiten op te schalen, banen te creëren en onze impact te vergroten. Holland Greentech is een winstgevend, klimaatslim en maatschappelijk verantwoord bedrijf. We nodigen u uit om samen met ons de Afrikaanse tuinbouw te transformeren en duurzame groei te stimuleren. Samen kunnen we gezonder voedsel en betere toekomstperspectieven laten groeien, terwijl we een positieve impact maken op de planeet.” 

Norbert van der Straaten, CEO, Holland Greentech 

Beschrijving Investering

Resterende dagen:
20
Einddatum:
4-11-2024
Type:
Obligatie
Achtergesteld:
nee
Al geinvesteerd:
€ 336.500,00
Prijs per obligatie:
€ 250,00
Minimale aankoop:
1 Eenheid
Emissie:
€ 1.300.000
In 5.200 eenheden
Rente:
Per kwartaal
Terugbetaling:
Per kwartaal
na 12 maanden
Bemiddelaar:
Oneplanetcrowd International B.V
Licentie:
ECSPR

Overzicht

Bedrijfsprofiel

Holland Greentech (HGT) is opgericht in 2012 en gevestigd in Nederland. Het bedrijf helpt Afrikaanse boeren om belangrijke uitdagingen te overwinnen, zoals lage productiviteit, beperkte toegang tot kwalitatief gereedschap en inefficiënte landbouwmethoden. HGT levert hoogwaardige zaden, biologische plaagbestrijdingssystemen, irrigatieoplossingen, kassen en deskundige begeleiding. Hierdoor kunnen boeren hun opbrengsten verhogen en winstgevende, duurzame boerderijen runnen.

De unieke aanpak van HGT omvat het opbouwen van nauwe, persoonlijke relaties met boeren, waarbij maatwerkoplossingen worden geboden die cruciaal zijn voor de Afrikaanse markten. Dit relatiegerichte model, in combinatie met de focus van het bedrijf op klimaatslimme landbouwpraktijken, onderscheidt HGT van zijn concurrenten.

HGT is actief in snelgroeiende stedelijke gebieden in Afrika en heeft een sterk netwerk opgebouwd van boeren die vertrouwen op zijn producten en expertise om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Dankzij dit betrouwbare netwerk en de diepgaande lokale expertise, positioneert HGT zich als een koploper in duurzame tuinbouw en heeft het een aanzienlijke impact op de voedselproductie in de regio.

Bedrijfsinformatie

Bedrijfsnaam:

Van der Straaten A'Campo B.V. (holding) 

Handelsnaam: Holland Greentech

Managing Director: Norbert van der Straaten
KvK nummer: KVK 54988438 
Oprichtingsjaar: 2012
Adres: Oosterhamrikkade 119-71, 9713 KC Groningen
Industrie: Tuinbouw
Aantal werknemers: 100
Locaties: Groningen, Kigali, Kampala, Nairobi, Dar Es Salaam, Bujumbura, Lusaka, Harrare, Cotonou, Accra, Ouagadougou en Daker 
Website: hollandgreentech.com
Social Media:

            

Producten en diensten

Innovatieve landbouwproducten om opbrengsten te verhogen

HGT biedt een assortiment landbouwproducten van hoge kwaliteit om kleine en middelgrote boeren te helpen hun productiviteit te verbeteren. Het aanbod omvat eersteklas zaden, biologische plaagbestrijdingsoplossingen, efficiënte irrigatiesystemen, duurzame kassen en teeltoplossingen. Deze producten stellen boeren in staat opbrengsten te verhogen, gewasverliezen te verminderen en de algehele kwaliteit van de producten te verbeteren.

Training en ondersteuning voor duurzame landbouw

Naast deze producten biedt HGT waardevolle trainingen aan. Ze begeleiden boeren bij moderne landbouwtechnieken, zodat zij efficiëntere werkwijzen kunnen toepassen en hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. De trainingen omvatten lessen in bedrijfsbeheer en duurzame ondernemingspraktijken, waardoor boeren worden ondersteund bij het opzetten van succesvolle en winstgevende landbouwbedrijven.

Businessmodel

Klantenprofielen en uitbreidingsstrategie

HGT richt zich vooral op jonge, goed opgeleide boeren tussen de 20 en 40 jaar. Deze boeren hebben een sterke ondernemersgeest en zijn gefocust op de productie van groenten voor de groeiende stedelijke markten in Afrika. Op dit moment ondersteunt HGT 9.000 van deze boeren en het bedrijf streeft ernaar dit aantal tegen 2028 te verdubbelen naar 18.000, om zo zijn marktpositie te versterken en het klantenbestand verder uit te breiden.

Marktaanwezigheid en waardeketenintegratie

HGT speelt een essentiële rol in het ontwikkelen en ondersteunen van tuinbouwwaardeketens in Afrika. Als schakel tussen boeren en toonaangevende leveranciers versterkt HGT het landbouwecosysteem en zorgt het voor een constante vraag naar hoogwaardige benodigdheden, waardoor het een betrouwbare partner is voor zowel boeren als leveranciers. Dit model zorgt niet alleen voor terugkerende inkomsten, maar positioneert HGT ook voor langdurige groei.

Markt

Marktoverzicht

HGT is actief in snelgroeiende stedelijke gebieden in Afrika, waar de toenemende verstedelijking grote kansen biedt voor lokale boeren. De stedelijke bevolking in Afrika zal naar verwachting met 18% groeien tussen 2023 en 2028, van 552 miljoen naar 768 miljoen. Hierdoor neemt de vraag naar verse, voedzame voeding toe, wat de behoefte aan landbouwproducten zoals zaden, biologische plaagbestrijding, irrigatiesystemen en kassen stimuleert. HGT voorziet boeren van deze essentiële middelen om aan deze groeiende vraag te voldoen

Concurrentieomgeving & USP

HGT heeft directe concurrentie van andere leveranciers van landbouwproducten. Daarnaast zijn er indirecte concurrenten, zoals bedrijven die alternatieve landbouwtechnologieën of -oplossingen aanbieden. Toch weet HGT zich te onderscheiden door nauw samen te werken met kleine en middelgrote boeren en een bedrijfsmodel op te bouwen dat steunt op lokale expertise. Door deze hechte band met klanten heeft HGT een voorsprong in het begrijpen en aanpakken van de unieke uitdagingen waar Afrikaanse boeren mee te maken hebben. Daarnaast zorgen de kwalitatief hoogwaardige producten (zoals eerder genoemd) van HGT voor een hogere productiviteit. De investering hierin resulteert in een hogere winst voor boeren. Veel lokale leveranciers hebben geen toegang tot deze hoogwaardige producten. 

Impact

De Sustainable Development Goals (SDG’s') maken deel uit van de VN 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en vormen het internationale kader voor een duurzame toekomst tot 2030. Deze doelen zijn erop gericht armoede, ongelijkheid en klimaatverandering aan te pakken. Holland Greentech draagt bij aan duurzame tuinbouw in Afrika met innovatieve, klimaatslimme landbouwoplossingen. Holland Greentech heeft als missie om de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren. Belangrijke aandachtspunten zijn het creëren van banen, het verminderen van chemische middelen en het verbeteren van water- en energie-efficiëntie, wat de inzet van Holland Greentech voor zowel economische groei als milieuduurzaamheid onderstreept.

SDG1

Holland Greentech draagt bij aan SDG 1 door banen te creëren en de inkomens van boeren te verhogen. Tegen 2028 wil Holland Greentech 130 nieuwe functies binnen de eigen organisatie realiseren, met speciale aandacht voor gendergelijkheid: de helft van deze functies wordt gereserveerd voor vrouwen. Daarnaast ondersteunt Holland Greentech 'lead farmers' die op hun beurt 5.500 extra banen creëren, wat de levensomstandigheden in plattelandsgebieden in Afrika verbetert. Met deze aanpak werkt Holland Greentech actief aan het terugdringen van armoede door economische kansen te creëren binnen de landbouwsector.

SDG1

Holland Greentech draagt actief bij aan VN SDG 2 door jaarlijks de productie van 150 miljoen kilo gezonde groenten mogelijk te maken. Deze opbrengst voedt meer dan 5 miljoen mensen per jaar en verbetert de voedselzekerheid en toegang tot voedzaam voedsel in Afrika. Door lokale boeren te ondersteunen met duurzame landbouwoplossingen, speelt Holland Greentech een belangrijke rol in het terugdringen van honger en het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken in de regio.

SDG4

Holland Greentech draagt bij aan SDG 4 door te investeren in onderwijs en ontwikkeling in de tuinbouwsector. De organisatie werkt samen met bekende instellingen zoals TU Delft, HAS Den Bosch en TVET-scholen in 10 Afrikaanse landen om lokale boeren en landbouwprofessionals op te leiden. Via 'horti platforms' en sectorontwikkelingsprojecten investeert Holland Greentech in mensen, zodat zij de vaardigheden krijgen om landbouwmethoden te verbeteren en innovatie te stimuleren. Tussen 2024 en 2028 is het doel om 60.000 kleine commerciële boeren te trainen, waarvan 20.000 vrouwen, zodat zowel mannen als vrouwen worden ondersteund met de kennis en middelen om duurzame landbouw verder te ontwikkelen.

SDG13

In lijn met SDG 13 zet Holland Greentech zich in voor klimaatactie door slimme landbouwmethoden toe te passen. Zo ligt de focus op het verbeteren van de water- en energie-efficiëntie in irrigatiesystemen met 25%, het halveren van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en het bevorderen van plantgezondheid en bodemkwaliteit. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor hogere opbrengsten, maar helpen boeren ook om de impact van klimaatverandering te beperken, waardoor de landbouw veerkrachtiger en duurzamer wordt. Door duurzame technologieën te stimuleren, verkleint Holland Greentech daarnaast de ecologische voetafdruk van landbouwpraktijken.

Management

  

Norbert van der Straaten, CEO

Norbert van der Straaten

Oprichter & CEO

Door 15 jaar bij de Nederlandse overheid te werken, heeft Norbert van der Straaten vaardigheden opgebouwd in strategische planning, communicatie en stakeholdermanagement. Zijn talent om complexe systemen te begrijpen en sterke netwerken op te bouwen, vormde de basis voor zijn ondernemersavontuur. Sinds hij Holland Greentech in 2012 oprichtte, hebben zijn creativiteit, leiderschap en mensenkennis bijgedragen aan de groei van het bedrijf in 10 Afrikaanse landen. Dankzij zijn ervaring in zowel de publieke als private sector kan hij Holland Greentech succesvol leiden en innovatieve, duurzame landbouwoplossingen aanbieden die een positieve impact hebben op de Afrikaanse tuinbouw.

  

Eline Terneusen, Director

Eline Terneusen

Director, Oost Afrika

Eline Terneusen speelde een belangrijke rol bij het opzetten van de activiteiten van Holland Greentech in Tanzania. Haar gestructureerde aanpak en natuurlijke leiderschap waren cruciaal in de succesvolle startfase. Door complexe projecten te beheren en sterke operationele kaders op te zetten, is zij een waardevolle aanwinst voor het bedrijf geworden. Nu zij de overstap maakt naar haar nieuwe functie als Manager van Green Grow binnen de topholding van Holland Greentech, zal Eline haar expertise blijven inzetten om innovatie en groei binnen de organisatie te stimuleren, en zo de impact van Holland Greentech in duurzame tuinbouw verder te vergroten.

  

Victoria Nakyagaba, MD HGT Uganda

Victoria Nakyagaba

Managing Director, Holland Greentech Oeganda

Victoria heeft een cruciale rol gespeeld in het succes van Holland Greentech in Oeganda, waar ze haar sterke zakelijke inzicht en leiderschap heeft laten zien. Onder haar leiding is Holland Greentech Uganda flink gegroeid. Vanaf januari 2025 zal ze de functie van Manager Business Development aannemen binnen de holding van Holland Greentech. In deze rol richt ze zich op het ondersteunen van collega's in verschillende landen om de ambitieuze doelstellingen van de 'Rooted Growth'-strategie voor 2024-2028 te behalen. Haar bewezen ervaring en expertise zijn van groot belang voor de duurzame bedrijfsontwikkeling binnen de organisatie.

Verdeling van de bedrijfsaandelen

Norbert van der Straaten is de enige eigenaar van Van der Straaten A'Campo B.V. en bezit 100% van de aandelen van het bedrijf.

Bedrijfsstructuur

Orga Chart Holland Greentech

De bedrijfsstructuur is weergegeven in de bovenstaande grafiek. [Klik op de afbeelding om deze te vergroten.]

De projecthouder en zijn dochterondernemingen worden gezamenlijk aangeduid als de 'HGT Group.'Al deze entiteiten kunnen beschikken over de aangetrokken gelden en staan ook allemaal 100% garant. Uw investering kan echter maar door één partij worden aangetrokken en dat is Van der Straaten A'Campo BV, dat verantwoordelijk is voor de verkoopactiviteiten in 6 Oost-Afrikaanse landen. Van der Straaten A’Campo BV en VDS ACAMPO BV bezitten 51% van de nationale Holland Greentech-kantoren, terwijl de overige 49% in handen zijn van verschillende lokale aandeelhouders.

Norbert Pieter van der Straaten bezit 100% van de aandelen van deze onderneming. Een zusterbedrijf, Holland Greentech International, houdt zich bezig met algemene consultancy, terwijl VDS ACAMPO BV West-Afrika de verkoopactiviteiten in vier West-Afrikaanse landen beheert.

Gebruik van de financiering

Icon 1

Minimale scenario

(Minimale financiering van €600.000 verzameld in de financieringsronde)

Dit scenario stelt HGT in staat om werkkapitaal te verstrekken aan zijn dochterondernemingen in Kenia, Tanzania en Oeganda, en om de nationale teams te versterken door technische training aan te bieden aan de leden van het managementteam.

De verzamelde middelen worden als volgt ingezet:

Werkkapitaal:

  • €118.376 voor HGT Kenia,
  • €308.260 voor HGT Tanzania
  • €92.601 voor HGT Oeganda

Technische ondersteuning:  

  • €80.763 voor de training van de betreffende nationale managementteams

Kapitaaluitgaven met betrekking tot de uitgifte van de obligaties (ongeveer €80.680).

Icon 2

Maximum scenario

(€1.300.000 verzameld in de financieringsronde)

Dit scenario stelt HGT, naast de eerder genoemde maatregelen in Scenario 1, in staat om werkkapitaal te verstrekken aan operationele entiteiten in Rwanda, Zambia, Ghana, Benin en Senegal.

Daarnaast zou HGT kunnen gaan investeren in een ERP- en CRM-softwareoplossing (Odoo) en in de aanschaf van vaste activa voor de entiteiten in Kenia, Tanzania, Oeganda, Ghana, Zambia en Rwanda.

De verzamelde fondsen zullen als volgt en in deze volgorde worden gebruikt:

Werkkapitaal:

  • €88.144 voor HGT Rwanda
  • €14.424 voor HGT Zambia 
  • €21.085 voor HGT Ghana
  • €29.731 voor HGT Benin
  • €31.719 voor HGT Senegal

Ongeveer €150.000 wordt besteed aan de implementatie van een ERP- en CRM-softwareoplossing (Odoo). Daarnaast wordt er geïnvesteerd in vaste activa voor de entiteiten in Kenia, Tanzania, Oeganda, Ghana, Zambia en Rwanda. Voor elk land bedraagt de investering ongeveer €60.000.

Financiële cijfers & groei

Actuele en geplande cijfers

Krijg inzicht in de financiële cijfers van HGT, zoals omzet en winstontwikkeling. Ontdek ook meer over de groeiprognose.

Inloggen Aanmelden

Documenten

Investeringsgerelateerde Documenten

Log in voor meer informatie.

Updates

Er zijn momenteel geen updates beschikbaar.

Naarmate de financiering vordert, zal hier regelmatig nieuwe informatie worden toegevoegd. Dit omvat antwoorden op vragen van investeerders in de vorm van FAQ's en de toevoeging van verdere projectrelevante informatie. 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Contact

Bel ons of stuur een e-mail.
E-mail: service@invesdor.nl
Telefoon: +31 20 568 20 70

Volg ons:

   

Uw contactpersoon

Monique van Esch

Investment Services Support

NL | EN

Uw contactpersoon

Joost van Rens

Investment Services Lead

NL | EN

Invesdor is a Eurocrowd platform member.

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

Winner of the Golden Bull as the best
Crowdfunding platform 2023.

ECSP lizensiert

Invesdor is licensed under the
ECSP regulation of the EU.