Hoe Kipster het verschil maakt
Eieren
Onze kippen leggen niet alleen eieren, ze verwerken ook reststromen en bijproducten die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie, zoals haverdoppen of misvormde bakkerijproducten. Hiermee herdefiniëren we de rol van dieren in ons voedselsysteem. Onze kippen dragen bij een het upcyclen van reststromen en helpen mee in de strijd tegen voedselveerspilling.
Vlees
Voor iedere legkip die uit het ei kruipt wordt ook een haan geboren. Het is gebruikelijk is om de broertjes van legkippen te doden zodra ze uit het ei komen. Wij doen daar niet aan mee. Bij ons groeien de haantjes op om er samen met de uitgelegde kippen 3 Sterren Beter Leven vlees van te maken. Hierin zijn we uniek.
Revolutionair boerderijontwerp
Bij het ontwerp van de boerderij staan de behoeftes en instincten van de kip centraal. Het zijn van nature bosvogels en ze houden niet van open vlaktes of regen. De boerderij beschikt over een fijne binnen- en buitentuin waar voor de kippen genoeg te beleven is.
Significant lagere uitstoot
Door ons circulaire concept verlagen we onze uitstoot drastisch. Wat overblijft, compenseren we. Daarom lees je als je even googelt op Kipster overal dat ons ei klimaatneutraal is. Onze witte eieren helpen ook: hun CO2-footprint is 5% lager dan bruine eieren.
Radicale transparantie
Veel mensen hebben slechts een vaag idee over de herkomst van hun voedsel. Bij Kipster vegen we niets onder het tapijt. We vinden dat mensen eerlijke en volledige informatie verdienen. Het boerderijleven maken we niet mooier dan het is. Transparantie is een integraal onderdeel van ons bedrijf. Wij steken niet onder stoelen of banken dat onze dieren uiteindelijk gedood worden. Dat hoort er ook bij. Deze radicale transparantie levert soms wat kritiek op, en vooral veel erg veel waardering.
Kunt u onze boerderij niet bezoeken? Bekijk onze 24/7 Livestream: