Investeren in zonneparken
Voor particuliere investeerders gaat investeren in zonne-energieprojecten vaak gepaard met uitdagingen. Als men investeert in een specifiek investeringsfonds voor energieprojecten op de beurs, verspreidt het fonds het ingelegde geld over veel projecten, waardoor men weinig inspraak heeft in waar het geïnvesteerd wordt. Zelfstandig investeren in zonneparken is vaak alleen mogelijk als men het project zelf ontwikkelt of als men de juiste connecties in de branche hebt.
Invesdor stelt u in staat om direct te investeren in het project van uw keuze, met vaste rentetarieven en beheerd via een digitaal platform.
Waarom investeren in een zonneparken?
Voorspelbare cashflow
Stabiele inkomsten dankzij langdurige contracten.
Vast rendement
Verdien jaarlijkse rentepercentages tussen 6-8%.
Groeiende markt
Investeer in schone energie met een stijgende wereldwijde vraag.
Directe projectselectie
Kies precies welk project past bij uw investeringsdoelen.
De energietransitie ondersteunen
Bijdragen aan het verminderen van CO₂-emissies.
Stabiele energievoorziening
Zonneprojecten zorgen voor een betrouwbare en gedecentraliseerde energieproductie.
Ontwikkelingsfasen van zonneparken
Zonneprojecten verlopen in fasen waarbij het risico in de loop van de tijd vermindert. De eerste fasen richten zich op de planning van het project en de vergunningverlening, terwijl de latere fasen betrekking hebben op de bouw en de start van de daadwerkelijke energieproductie wanneer het project operationeel wordt.
-
Ontwikkelingsfase: Deze fase omvat het maken van de blauwdruk van het project, het identificeren van de locatie, het verkrijgen van vergunningen en het regelen van de financiering. Hoewel deze fase een hoog potentieel rendement biedt, brengt ze ook de grootste onzekerheid met zich mee omdat veel factoren onbevestigd blijven. Als er bijvoorbeeld geen bouwvergunning wordt verkregen, kan het project niet worden gebouwd.
-
Bouwfase: Nu de plannen rond zijn en de vergunningen rond, verschuift de aandacht naar de bouw van het zonneproject. Hoewel het risico afneemt, is er in deze fase nog steeds kans op vertragingen of onverwachte kosten.
-
Operationele fase: Zodra het zonnepark operationeel is, genereert het elektriciteit en inkomsten. In dit stadium zijn de risico's minimaal, ondersteund door langlopende energiecontracten en voorspelbare inkomstenstromen.
Veelgestelde vragen over investeringen in zonne-energie
Ja, zonneparken kunnen een uitstekende investering zijn, met een combinatie van milieuvoordelen en financieel rendement. Met een stabiele electriciteitproductie en stimuleringsmaatregelen van de overheid bieden zonne-energieprojecten voorspelbare kasstromen en vaste rentetarieven.
U kunt investeren in zonnepark via directe investeringen, groene energiefondsen of platforms zoals Invesdor. Bij directe investeringen kunt u specifieke projecten kiezen, terwijl fondsen uw investering spreiden over meerdere projecten. Invesdor overbrugt de kloof en stelt u in staat om direct te investeren in zonne-energieprojecten via een volledig digitaal platform met een vast rendement.
Zonne-energiefondsen bundelen geld van meerdere investeerders om een reeks projecten te financieren, wat diversificatie biedt maar beperkte controle over specifieke investeringen. Bij directe investeringen daarentegen kunt u zelf kiezen welk project u wilt steunen, wat meer transparantie en betrokkenheid biedt.
Bij Invesdor zijn er geen investeringskosten voor investeringen in zonne-energieprojecten.
Ja, bij Invesdor kunnen particuliere en institutionele beleggers deelnemen aan zonne-energieprojecten met een minimaal investeringsbedrag van €250.